KOŠICE: V zime môžu bezdomovci využiť útulky a nocľahárne

08.12.2012 Košice

Košice 8. decembra (TASR) – Podľa odhadu Magistrátu mesta Košice (MMK) sa v meste pohybuje približne 700 ľudí bez domova.

Podobne ako počas obdobia zimných mesiacov v minulom roku, aj teraz budú pre nich fungovať útulky a nocľahárne, ktoré prevádzkuje Arcidiecézna charita, konkrétne na Bosákovej ulici a Fialkovej ulici a nezisková organizácia Oáza - Nádej pre nový život v Bernátovciah. „V úhrne ide o kapacitu 200 miest. V útulkoch aj v nocľahárňach sú vytvorené podmienky na hygienu a prípravu stravy,“ informovala TASR Linda Šnajdárová z komunikačného referátu MMK.

Mesto Košice v tomto roku poskytlo neziskovej organizácii Oáza – Nádej pre nový život - nenávratný finančný príspevok vo výške 5000 eur na vytvorenie podmienok rozšírenia kapacít počas zimných mesiacov v útulku a nocľahárni v Bernátovciach. „Ide o vytvorenie približne 40 miest. V prípade potreby je mesto pripravené poskytnúť aj veľkokapacitné vyhrievané stany. Minulý rok k tomuto kroku nemuselo dôjsť, pretože kapacita útulkov postačovala,“ dodala Šnajdárová.
 

Vyberte región